viernes, 23 de mayo de 2014

University of Barcelona study the use of ecological wine to slow the growth of cancer - La Universidad de Barcelona estudia el uso del vino ecologico para retrasar el crecimiento del cancer







A study by a team of researchers of Biochemistry and Molecular Cancer Biology , University of Barcelona in animals reveals that organic wine , thanks to its properties , could slow the growth of cancerous tumors.
Organic wine " prevents the development of chemically induced tumors," the researchers explained in elmundo.es . The research, which was carried out with Volvoreta organic red wine , produced in the winery Vini Nuntia Designation of Origin Toro ( Zamora) , demonstrates that even the administration of broth to animals with cancer caused stagnation in the growth of the tumor.
The research, pioneering and directed by Professor of Biochemistry and Molecular Biology, Josep M. Argiles , is part of a project that examines "The importance of moderate wine consumption in the prevention of muscle wasting associated with cancer ."
 So far, the results are promising but not conclusive , since research has only been conducted on animals, and induced cancer cases . Researchers say that it would be premature to state that in the case of humans the results were similar .




Un estudio realizado por el equipo de Investigadores de Bioquímica y Biología Molecular del Cáncer de la Universidad de Barcelona en animales desvela que el vino ecológico, gracias a sus propiedades, podría retrasar el crecimiento de tumores cancerígenos.
El vino ecológico "previene la aparición de tumores inducidos químicamente", según los investigadores explican en elmundo.es. La investigación, que se ha realizado con vino tinto ecológico Volvoreta, producido en la bodega Nuntia Vini de la Denominación de Origen Toro (Zamora), demuestra incluso que la administración del caldo a animales con cáncer provocaba un estancamiento en el crecimiento del tumor.
La investigación, de carácter pionero y dirigida por el catedrático de Bioquímica y Biología Molecular, Josep M. Argiles, forma parte de un proyecto que analiza “La importancia del consumo moderado de vino en la prevención del desgaste muscular asociado al cáncer”.
 De momento, los resultados son prometedores pero no conclusivos, ya que la investigación sólo se ha llevado a cabo con animales, y con casos de cáncer inducido. Los investigadores afirman que sería prematuro afirmar que en el caso de humanos los resultados fuesen similares.


Juan Luis Barrera Portillo
barrerayportillo@gmail.com
@bypecowines
Canary Wharf - London





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