miércoles, 6 de marzo de 2013

Spanish organic wine VS Californian organic wine








Spanish organic wine VS Californian organic wine.

I will try to be as neutral and impartial as possible, as I always am. In this case, the historical data is overwhelming as to the origins of viticulture. In Spain began to grow vines from 4000-3000 BC while in California the data tell us that began to cultivate a mid-eighteenth century hand of a Spanish missionary. Today California and the United States of America are very concerned with organic farming although I have to make a special mention of Spanish organic wines. In recent years, development corporations, college and professional R & D + i have come to rescue viticulture techniques of Terciaro period and the Phoenicians. These techniques were implemented in new wineries that are developing a high quality organic wines and limited production giving select products for discerning palates and gourmets cultures. These wines are present today in the best restaurants in New York, London or Tokyo to give a few examples. More and more wineries are deriving their production and marketing policy towards excellence, supreme elegance and exclusivity based on their origins remembering that very similar wines came 6000 years ago to the United States of America and other corners of the world.




Vino ecológico Español contra vino ecológico Californiano.

Voy a intentar ser lo más neutral e imparcial posible, tal y como lo soy siempre. En este caso, los datos históricos son aplastantes en cuanto a los orígenes de la viticultura. En España se empezaron a cultivar vides desde el 4000-3000 a.c. mientras que en California los datos nos dicen que empezaron a cultivarse a mediados del siglo XVIII de mano de un misionero español. Actualmente California y los Estados Unidos de América están muy concienciados con los cultivos ecológicos aunque tengo que hacer una especial mención a los vinos ecológicos españoles. En estos últimos años grandes empresas de desarrollo, estudios universitarios y profesionales de I+D+i han llegado a rescatar técnicas de viticultura del periodo Terciaro y de los Fenicios. Dichas técnicas se implantaron en nuevas bodegas que están desarrollando unos vinos ecológicos de alta calidad y de producción limitada dando así, productos selectos para paladares exigentes y para culturas sibaritas. Estos vinos están presente a día de hoy en los mejores restaurantes de Nueva York, Londres o Tokio por poner algunos ejemplos. Cada vez más bodegas están derivando su política de producción y comercialización hacia la exquisitez, la elegancia suprema así como la exclusividad basándose en sus orígenes recordando que unos vinos muy parecidos llegaron hace 6000 años a los Estados Unidos de América y a otros rincones del mundo.








No hay comentarios:

Publicar un comentario